fbpx

Yoga

Leren het lichaam optimaal te gebruiken en het onnodige denken het zwijgen op te leggen: dat is yoga

“In de moderne yoga ligt de nadruk op beweeg- en houdingsoefeningen en het doel is ontspanning van lichaam en geest.”

Het woord ‘yoga‘ komt uit het Sanskriet en de stam van het woord betekent ‘een juk opleggen’. Het doel was oorspronkelijk om de onrustige, wispelturige geest onder controle te krijgen en uiteindelijk een staat van verlichting te bereiken. De yogi, de yoga-beoefenaar, volgde een gedisciplineerd regime bestaande uit onder meer ademhalingstechnieken, meditatie en heel veel mentale training.

In de moderne yoga ligt de nadruk meer op beweeg- en houdingsoefeningen en het doel is vooral ontspanning van lichaam en geest. De meeste yogavormen van nu zijn niet zo streng of precies en het gaat er veel meer om dat we fijn samen bewegen. En ondertussen traint u uw kracht en lenigheid! Al na enkele sessies zult u merken dat de houdingen steeds een beetje makkelijker gaan, dat u steeds een beetje verder komt.

Bovendien kan regelmatige yogabeoefening uw gezondheid verbeteren: u slaapt beter, u komt zowel fysiek als mentaal beter in uw vel te zitten en u kunt verlichting ervaren van allerlei pijntjes en ongemakken. Een algemene misvatting is dat yoga alleen voor lenige jonge mensen is. Iedereen kan yoga doen! Lenig of stram, jong of oud, yoga heeft iedereen iets te bieden. Binnen het Body & Mind Centrum worden verschillende soorten yoga aangeboden, dus u kunt de vorm kiezen die het beste bij u past. Heeft u fysieke klachten of bewegingsbeperkingen? De Specialist zal de oefeningen aanpassen aan wat er wél kan, of u kunt de oefeningen visualiseren.

Ons Yoga aanbod