fbpx

Groepsles

Yin-Yangyoga

Groepsles

Yin-Yangyoga

De yin-oefeningen worden langzaam uitgevoerd en worden enkele minuten aangehouden; de yang-oefeningen worden dynamisch uitgevoerd en volgen elkaar sneller op.

Al enkele duizenden jaren worden in China de tegengestelde en complementaire concepten ‘yin‘ en ‘yang‘ gebruikt om alle verschijnselen in de wereld te typeren. Elk object, elke beweging, elk gevoel kan worden beschreven als ‘meer yin‘ dan wel ‘meer yang‘ ten opzichte van een ander object, beweging, gevoel. Dit is geen waardeoordeel – yin is niet beter dan yang of andersom – maar een categorisering op basis van bepaalde kenmerken. Kenmerken die typisch als meer yin worden beschouwd zijn bijvoorbeeld koude, passiviteit, donkerte, introversie en vrouwelijkheid; hun tegenhangers warmte, activiteit, licht, extraversie en mannelijkheid worden typisch als meer yang beschouwd.

Volg je liever privéles? Neem dan contact met ons op!

marije@bodyandmindcentrum.nl

Boek de yin-yangyoga met een Voordeelkaart

Yin-Yangyoga wordt gegeven door:

60 minuten

€15

Boek hier uw yin-yangyoga groepsles!

Hoe werkt het?

In de Yin-Yangyoga worden oefeningen die meer yin zijn afgewisseld met oefeningen die meer yang zijn. We starten de sessie op de mat met een kalmerende oefening om de aandacht bij uzelf te brengen en enkele beweegoefeningen en soepele strekkingen om het lichaam op te warmen. Daarna doen we een reeks echte yang-oefeningen, gevolgd door een reeks yin-oefeningen.

De yin-oefeningen worden langzaam uitgevoerd en de houdingen worden vaak enkele minuten aangehouden (zie ook onze Yinyoga). De yang-oefeningen worden dynamisch uitgevoerd en volgen elkaar sneller op. We sluiten af met een eindontspanning op de mat. Deze yogasessie biedt een mooi evenwicht van rust en activiteit, yin en yang.