fbpx

Yin-Yangyoga

Activiteit en rust in harmonieuze afwisseling

Wat is yin-yangyoga?

“De yin-oefeningen worden langzaam uitgevoerd en worden enkele minuten aangehouden; de yang-oefeningen worden dynamisch uitgevoerd en volgen elkaar sneller op.”

Al enkele duizenden jaren worden in China de tegengestelde en complementaire concepten ‘yin‘ en ‘yang‘ gebruikt om alle verschijnselen in de wereld te typeren. Elk object, elke beweging, elk gevoel kan worden beschreven als ‘meer yin‘ dan wel ‘meer yang‘ ten opzichte van een ander object, beweging, gevoel. Dit is geen waardeoordeel – yin is niet beter dan yang of andersom – maar een categorisering op basis van bepaalde kenmerken. Kenmerken die typisch als meer yin worden beschouwd zijn bijvoorbeeld koude, passiviteit, donkerte, introversie en vrouwelijkheid; hun tegenhangers warmte, activiteit, licht, extraversie en mannelijkheid worden typisch als meer yang beschouwd.

Volg je liever privéles? Neem dan contact met ons op!

Tarieven

Per 60 minuten € 15,-

Boek hier uw Yin-Yangyoga groepsles!

Hoe werkt het?

In de Yin-Yangyoga worden oefeningen die meer yin zijn afgewisseld met oefeningen die meer yang zijn. We starten de sessie op de mat met een kalmerende oefening om de aandacht bij uzelf te brengen en enkele beweegoefeningen en soepele strekkingen om het lichaam op te warmen. Daarna doen we een reeks echte yang-oefeningen, gevolgd door een reeks yin-oefeningen.

De yin-oefeningen worden langzaam uitgevoerd en de houdingen worden vaak enkele minuten aangehouden (zie ook onze Yinyoga). De yang-oefeningen worden dynamisch uitgevoerd en volgen elkaar sneller op. We sluiten af met een eindontspanning op de mat. Deze yogasessie biedt een mooi evenwicht van rust en activiteit, yin en yang.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de ­yin­-oefeningen wordt het bindweefsel gestrekt. De focus ligt op souplesse en overgave. Uw aandacht is bij de ervaringen in uw lichaam en u kunt een diep gevoel van ontspanning bereiken. Tijdens de yang-oefeningen worden de spieren getraind.

De focus ligt op kracht en doelgerichtheid. Uw aandacht is bij de houding of beweging en u komt heerlijk in een flow. Met de yin-oefeningen worden de energiebanen in het lichaam geopend en met de yang-oefeningen krijgt de levensenergie een boost.

Yin-Yangyoga wordt gegeven door: