fbpx

Groepsles

Stretch & relax

Wat kun je verwachten?

Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam en geest soepel en vitaal te houden

Het is een natuurlijk overlevingsmechanisme van het lichaam om in tijden van acute stress de skeletspieren aan te spannen, klaar om te vechten of te vluchten. In de huidige hectische tijd is stress helaas vaak niet acuut, maar chronisch. De constante staat van paraatheid van ons lijf is niet levensreddend, maar leidt juist tot vervelende klachten. Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam – en geest – soepel en vitaal te houden. Met de Stretch & Relax groepsles wordt uw lijf soepeler door de verschillende strekkingen van het lichaam. Het verruimt de geest met meditatie. En komt u tot rust door de ademhalingsoefeningen. De les is geschikt voor jong of oud. Ervaring is niet nodig.

Hoe werkt het?

In deze beweegvorm brengen we onze spieren op lengte om de erin opgeslagen spanning los te laten. We beginnen de les zittend op de mat met oefeningen om de ademhaling te beheersen en rust te creëren. Vervolgens wisselen we dynamische rekoefeningen af met statische. De gewrichten worden beweeglijker en u krijgt meer controle over uw bewegingen. Ook bevordert het strekken de bloedsomloop. Doordat het bloed beter door de spieren circuleert, kunnen deze sneller hun afvalstoffen afgeven en nieuwe voedingsstoffen en zuurstof opnemen. Hierdoor zult u zich energieker en vitaler voelen. En last but not least: het rekken van de lichaamsspieren vermindert stress.

Gedurende de les gebruiken we verschillende ademhalingstechnieken die u helpen om nog meer te ontspannen. Aan het einde laten we in een ontspannen liggende of zittende houding eventueel nog aanwezige spanning los door middel van een gecontroleerde ademhaling.

Deze les wordt gegeven door:

Marije Bol

Al van jongs af aan wist ik dat ik mensen wilde helpen. Ik ben dan ook 21 jaar werkzaam geweest als sociaal pedagogisch medewerker. Ook heb ik mijn diploma als verpleegkundige en bezit ik zodoende basiskennis over het menselijk lichaam en de gezondheidszorg. Het menselijk welbevinden, zowel fysiek als mentaal, intrigeerde me altijd al enorm.

Beschikbaarheid

Donderdag vanaf 18:45

Vrijdag vanaf 18:45

Zaterdag 18:45 – 22:00

Tarief voor deze groepsles

60 minuten

€15

Boek hier jouw stretch & relax groepsles!