fbpx

Stretch & Relax yoga

Verzorging van de lichaamsspieren door rek en ontspanning

Wat is stretch&relax yoga?

“Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam en geest soepel en vitaal te houden.”

Het is een natuurlijk overlevingsmechanisme van het lichaam om in tijden van acute stress de skeletspieren aan te spannen, klaar om te vechten of te vluchten. In de huidige hectische tijd is stress helaas vaak niet acuut, maar chronisch. De constante staat van paraatheid van ons lijf is niet levensreddend, maar leidt juist tot vervelende klachten. Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam – en geest – soepel en vitaal te houden.

Tarieven

Per 60 minuten € 13,-

Boek hier uw Stretch&Relax groepsles!

Hoe werkt het?

In deze beweegvorm brengen we onze spieren op lengte om de erin opgeslagen spanning los te laten. We beginnen de les zittend op de mat met oefeningen om de ademhaling te beheersen en rust te creëren. Vervolgens wisselen we dynamische rekoefeningen af met statische. We benoemen de spieren die we strekken en gaan met volledige aandacht het gehele lichaam door, zodat er zoveel mogelijk spanning kan worden losgelaten.

Gedurende de les gebruiken we verschillende ademhalingstechnieken die u helpen om nog meer te ontspannen. Aan het einde laten we in een ontspannen liggende of zittende houding eventueel nog aanwezige spanning los door middel van een gecontroleerde ademhaling.

Wat kunt u verwachten?

Het rekken van de spieren heeft allerlei welzijnsbevorderende effecten. Uw ledenmaten worden natuurlijk flexibeler, maar ook verbetert uw evenwicht. Uw gewrichten worden beweeglijker en u krijgt meer controle over uw bewegingen. Ook bevordert het strekken de bloedsomloop. Doordat het bloed beter door de spieren circuleert, kunnen deze sneller hun afvalstoffen afgeven en nieuwe voedingsstoffen en zuurstof opnemen. Hierdoor zult u zich energieker en vitaler voelen. En last but not least: het rekken van de lichaamsspieren vermindert stress.

Het strekken en ontspannen van de spieren is niet alleen een belangrijke remedie tegen spierspanning als gevolg van stress. De correlatie tussen mentale en fysieke spanning gaat twee kanten op: is de geest gespannen, dan zal het lichaam dat ook worden, maar werkt u aan actieve ontspanning van het lichaam, dan zal geleidelijke aan ook de geest kunnen loslaten. Met het strekken van de spieren geeft u dus lichaam én geest de kans te

Stretch&Relax yoga wordt gegeven door: