fbpx

Groepsles

Stretch & Relax

Groepsles

Stretch & Relax

“Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam en geest soepel en vitaal te houden.”

Het is een natuurlijk overlevingsmechanisme van het lichaam om in tijden van acute stress de skeletspieren aan te spannen, klaar om te vechten of te vluchten. In de huidige hectische tijd is stress helaas vaak niet acuut, maar chronisch. De constante staat van paraatheid van ons lijf is niet levensreddend, maar leidt juist tot vervelende klachten. Bewuste ontspanning is essentieel om uw lichaam – en geest – soepel en vitaal te houden. Met de Stretch & Relax groepsles wordt uw lijf soepeler door de verschillende strekkingen van het lichaam. Het verruimt de geest met meditatie. En komt u tot rust door de ademhalingsoefeningen. De les is geschikt voor jong of oud. Ervaring is niet nodig.

Boek de stretch & relax les met een Voordeelkaart

Stretch & Relax wordt gegeven door:

60 minuten

€15

Boek hier uw Stretch&Relax groepsles!

Hoe werkt het?

In deze beweegvorm brengen we onze spieren op lengte om de erin opgeslagen spanning los te laten. We beginnen de les zittend op de mat met oefeningen om de ademhaling te beheersen en rust te creëren. Vervolgens wisselen we dynamische rekoefeningen af met statische. De gewrichten worden beweeglijker en u krijgt meer controle over uw bewegingen. Ook bevordert het strekken de bloedsomloop. Doordat het bloed beter door de spieren circuleert, kunnen deze sneller hun afvalstoffen afgeven en nieuwe voedingsstoffen en zuurstof opnemen. Hierdoor zult u zich energieker en vitaler voelen. En last but not least: het rekken van de lichaamsspieren vermindert stress.

Gedurende de les gebruiken we verschillende ademhalingstechnieken die u helpen om nog meer te ontspannen. Aan het einde laten we in een ontspannen liggende of zittende houding eventueel nog aanwezige spanning los door middel van een gecontroleerde ademhaling.