fbpx

Vinyasayoga

Dynamische vorm van yoga

Wat is vinyasayoga?

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Bij Vinyasa yoga worden de houdingen in een creatieve serie uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat er een vloeiende beweging, ook wel een flow genoemd. Door deze combinatie worden afvalstoffen uit het lichaam gevoerd, krijg je nieuwe energie en ontstaat er ontspanning en geestelijke rust.

Volg je liever privéles? Neem dan contact met ons op!

Tarieven

Per 60 minuten € 15,-

Boek hier uw Vinyasayoga groepsles!

Hoe werkt het?

Vinyasa is een actieve vorm van yoga waarbij u uw lichaam echt aan het werk zet. Wat zo fijn is aan deze vorm van yoga is dat er geen vaste serie aan yogahoudingen is. Vinyasayoga is daarom vrijer en er is meer ruimte voor creativiteit. Zo kan er tijdens de lessen steeds gevarieerd worden met een ander lichaamsdeel. De les start in een zittende of liggende houding, waarbij we eerst gaan landen op de mat, wordt deze vervolgd door een body scan en maken we bewust contact met onze ademhaling. De les warmt verder op met rustige bewegingen, er wordt toegewerkt naar een creatieve serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen  zijn, maar ook liggend, omgekeerd en staand, zoals balanshoudingen. De houdingen doen we met volle aandacht. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van ons lichaam. Als u uw aandacht en uw adem koppelt, dan geeft dat een heerlijk gevoel in uw lichaam, u bent niet zomaar wat aan het doen, maar u raakt uzelf tot op een diep niveau. Na de asana’s zullen we nadien terug afkoelen met zachtere houdingen. De les wordt afgesloten met de Savasana, ook wel ‘lijkhouding’ genoemd. Het is een houding waarbij je ligt om te leren uw lichaam los te laten, volledig te ontspannen. Zo kunnen de oefeningen goed opgenomen worden in uw lichaam.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens een sessie Vinyasayoga maakt het uw lichaam flexibel en u zult meer kracht ontwikkelen zowel fysiek als mentaal en vergroot het uw uithoudingsvermogen. Daarnaast is Vinyasa ook erg goed voor uw geest. De flow van de verschillende bewegingen en de focus op de ademhaling werken meditatief. Ook zult u in het dagelijkse leven meer aandacht schenken aan uw ademhaling, waardoor uw rustiger in het leven zal staan en minder stress zal ervaren. Tijdens een sessie Vinyasa kunt u even alle zorgen en stress loslaten, en volledig in verbinding komen met uw lichaam en geest. Na een sessie zult u volledig ontspannen naar huis gaan.

Vinyasayoga wordt gegeven door: