fbpx

Voeding

Onze voeding levert niet alleen de brandstof om de dag door te komen, maar ook alle bouwstenen waar ons lichaam uit bestaat

“Met de juiste voeding helpt u al uw orgaansystemen en lichaamsfuncties een handje.”

U bent wat u eet. Letterlijk. Nagenoeg iedere atoom in uw lichaam is afkomstig uit uw voeding. Een tekort aan essentiële sporenelementen, mineralen en andere voedingsstoffen, leidt tot klachten. Ook een te grote inname van bepaalde voedingsmiddelen, zoals koolhydraatrijke producten, kan problemen veroorzaken. Een goed uitgebalanceerd dieet en een regelmatig eetpatroon zijn van groot belang voor uw gezondheid en welbevinden. Met de juiste voeding helpt u niet alleen uw spijsverteringssysteem een handje, maar ook al uw andere orgaansystemen en lichaamsfuncties; het lichaam is immers één geheel. Wat ‘de juiste voeding’ precies is, verschilt van persoon tot persoon. Lichaamsbouw, leeftijd, leefstijl, dagelijkse activiteit en nog veel meer factoren beïnvloeden hoeveel u van bepaalde voedingsstoffen nodig heeft.

Bovendien werkt niet ieders spijsvertering hetzelfde – het heeft weinig zin om een tekort aan te vullen door heel veel van de betreffende stof in te nemen, als er een probleem is met de opname ervan. Een persoonlijke aanpak is dus cruciaal. Het Body & Mind Centrum krijgt u altijd voedingsadviezen op maat. Geen kant-en-klaar dieet dat u ook van internet had kunnen plukken, maar een individueel stappenplan gebaseerd op uw specifieke hulpvraag, een uitgebreide anamnese en eventuele aanvullende diagnostiek. Gedurende het behandeltraject houdt de Specialist de vinger aan de pols en past het plan aan waar nodig. Zo werkt u op een veilige en verantwoorde manier aan uw gezondheid.

Ons aanbod

Ayurvedische voedingscoaching

Voedings- en leefstijladviezen op maat, passend bij uw constitutie