fbpx

Geleide Meditatie

Mediteren is geen actie, maar een gebeurtenis, zoals slapen

Geleidde mediatie is een vorm van mediteren waarin je begeleid wordt door een stem, muziek of muziekinstrumenten. Dit helpt je om gemakkelijker af te dalen naar de stilte die in ons zit. Onze kern. De plek waar we innerlijke rust en ruimte kunnen ervaren.

Deze vorm van meditatie omvat dus verschillende aspecten van meditatiebeoefening, in de lessen gaan we vooral aan de slag met het lichaam zelf: de ademhaling en verschillende, transformatieve tools en oefeningen. Hierdoor wordt het brein tot rust gebracht, leer je de focus weg te halen van afleidende gedachten en zo te verbinding met je lichaam en het ‘’nu’’ moment.

Hoe werkt het?

Wanneer wij de les beginnen kies je een houding uit die je langere tijd kan volhouden. Je mag gebruik maken van kussentjes en dekentjes. Maar het jezelf zo comfortabel mogelijk. Ik begeleid jou in het proces, om stap voor stap tot jezelf te kunnen komen. Dit gebeurd doormiddel van mijn stem en met behulp van oefeningen die per les verschillend kunnen zijn. Tussendoor zullen er ook stilte momenten zijn om zo dieper tot ontspanning te kunnen komen. Van begin tot eind is duidelijk wat voor stapjes er genomen kunnen worden. Tegen het einde van de les sluiten we af met een ontspannende en helende oefening. Na afloop is er ruimte om je ervaringen te delen.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer wij de les beginnen kies je een houding uit die je langere tijd kan volhouden. Je mag gebruik maken van kussentjes en dekentjes. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Ik begeleid jou in het proces, om stap voor stap tot jezelf te kunnen komen. Dit gebeurd door middel van mijn stem en met behulp van oefeningen die per les verschillend kunnen zijn. Tussendoor zullen er ook stilte momenten zijn om zo dieper tot ontspanning te kunnen komen. Van begin tot eind is duidelijk wat voor stapjes er genomen kunnen worden. Tegen het einde van de les sluiten we af met een ontspannende en helende oefening. Na afloop is er ruimte om je ervaringen te delen.

Voor wie is het geschikt?

De geleidde mediatie is een heel toegankelijke meditatievorm. Zowel voor doorgewinterde beoefenaars als beginneling. Iedereen is welkom.

Tarieven

Prijs 60 minuten

€13,-

Gegeven door

Rachella

Boek hier uw Geleide Meditatie les!