fbpx

Zingen

Van een spetterende solo vol emotie tot een harmonieuze chant met gelijkgestemden

“Zingen is iets heel bijzonders: uw muziekinstrument kunt u uitlenen, maar niemand anders kan uw unieke stem ‘bespelen’.”

Zingen is muziek maken met uw stem. Dit is iets heel bijzonders. Uw altviool/dwarsfluit/accordeon kunt u uitlenen; in principe kan iedereen er muziek mee maken, zij het misschien minder mooi of gevoelig dan u die het instrument door en door kent. Daarentegen kan niemand anders uw unieke stem ‘bespelen’.

Met onze stem laten wij – letterlijk en figuurlijk – van ons horen. De stem is erg persoonlijk en op een bepaalde manier ook kwetsbaar. In de leer van de chakra’s, de grote energiecentra in het lichaam, staat het keelchakra voor communicatie en zelfexpressie. Wat u vanbinnen voelt, of hoe u over iets denkt, klinkt al snel door in de toon en het timbre van wat u zegt – ook al zijn uw woorden neutraal. Ervaart u zeer heftige emoties, dan kunt u uw stem zelfs (tijdelijk) verliezen.

Andersom kunt u via uw stem opgekropte emoties loslaten. Door woede van u af te schreeuwen. Door te zingen tot de tranen over uw wangen stromen. Door uw ego weg te laten vloeien op de melodie en contact te maken met ‘het hogere’. Bij het Body & Mind Centrum leert u van uw stem – en daarmee van uzelf – te houden. U leert dit unieke instrument te gebruiken om uw gevoelens te uiten, om verbinding te maken met anderen, om samen een harmonie te creëren waarin het geheel meer is dan de som der delen. Ontdek wat zingen vanuit uw ziel voor u doet.

Ons zang aanbod