fbpx

Stembevrijding

Wat vanbinnen speelt tot uiting brengen via klank en zang

Wat is stembevrijding?

“Door Stembevrijding kan dat wat afgesloten is de ruimte krijgen om te transformeren naar overvloed, kracht en eigenheid.”

Maar gedurende het leven maken we dingen mee die ons pijn doen of waar we angst, schaamte of een tekort over voelen. Dan kan er in ons iets afgesloten raken. Door middel van stembevrijding kan dat wat afgesloten is de ruimte krijgen om te transformeren naar overvloed, kracht en eigenheid. Van daaruit kan dan oprecht contact worden gemaakt met onszelf en met anderen, vanuit wie we in wezen zijn.

Tarieven

Per 90 minuten € 20,-

Boek hier uw Stembevrijding groeples!

Hoe werkt het?

In de groepsles beginnen we met in ons lichaam komen door te bewegen. Hierna volgt een meditatie om verbinding te maken met onszelf en dat wat vanbinnen leeft. Dat geven we vervolgens uiting met onze stem, in de groep als geheel, in duo’s of solo en mogelijk met pianobegeleiding. Het kan prettig zijn om dikke sokken of sloffen mee te nemen, omdat we zonder schoenen werken in de zaal.

Juist de stem is een heel krachtig middel voor expressie. In het zingen is heel precies te horen en te voelen wat er vanbinnen leeft. Het gaat hierbij niet om bestaande liedjes zingen, maar om het zingen van je eigen lied. Dat kan al met één enkele toon of klank.

Wat kunt u verwachten?

Belangrijk is dat er niks goed of fout is. Het gaat er iedere keer weer om om contact te maken met wat er op dit moment vanbinnen leeft. Het kan zijn dat er pijn of verdriet omhoog komt dat geuit wil worden. Of juist verlangen, kracht of vreugde.

Want alles wat er vanbinnen leeft verlangt ernaar om gehoord te worden. Dit is voor iedereen op ieder moment weer anders. We zijn geen moment hetzelfde. Door te voelen en uiten van dat wat er leeft, ontstaat ruimte en uiteindelijk vreugde.

Stembevrijding wordt gegeven door: