fbpx

Mindfulness

In het ‘hier’ en ‘nu’ zijn

Wat is mindfulness?

Je hebt ooit een Mindfulness cursus gevolgd, of je in het thema Mindfulness verdiept, maar het is toch moeilijk het in je dagelijks leven toe te passen? Deze les biedt de ruimte voor een vast moment voor connectie met jezelf.

Mindfulness gaat in de kern om het zijn in het moment, het hier en nu: zonder oordeel. Dat klinkt simpel maar kan best moeilijk zijn. Bewust het moment waarnemen, elke gedachte, elk gevoel, elke zintuigelijke waarneming – al dat niet voorbij te laten gaan maar toe te laten, zoals het is. Daarom gaat het. Door het te beoefenen is het mogelijk om meer verbinding met jezelf te ervaren, met je lichaam, adem, gedachtes en emoties.

Deze staat van aandacht kan meteen ontspannen voelen, of indirect – door een verbeterd relatie met jezelf – zorgen voor ontspanning, een vermindert gevoel van stress & een betere slaapkwaliteit.

——–

De groepsles dient als anker om het thema aandacht meer ruimte te geven in je leven: je bent van harte welkom om aan te sluiten, als je behoefte hebt aan een opfrissing Mindfulness of gewoon een aandachts-meditatie wil genieten aan het begin van je week. Elke les staat een thema uit de Mindfulness filosofie centraal en wordt je dus weer opnieuw geinspireert om het thema aandacht in jou eigen leven te integreren. De focus ligt steeds op een lange meditatie, met ruimte voor kleine oefeningen, uitwisseling en creativiteit daarnaast.

———-

De les is geen vervanging voor het MBSR-training, maar kan beschouwd worden als opfrissing van het thema, of om een proefje te nemen of Mindfulness meditatie iets voor je is.

Er is alles aanwezig op locatie, zachte kleding wordt aangeraden. Naar wens mag natuurlijk ook een eigen mat of handdoek meegebracht worden.

Bij vragen neem gerust contact op met Fenja!

Benieuwd naar de volle MBSR-training? Neem dan een kijkje bij de cursus Mindfulness.

Volg je liever privéles? Neem dan contact met ons op!

Tarieven

Per 60 minuten € 20,-

Boek hier uw Mindfulness groepsles!

De groepsles dient als anker om het thema aandacht meer ruimte te geven in je leven: je bent van harte welkom je aan te sluiten. Of je nu behoefte hebt aan een opfrissing van Mindfulness of gewoon van een aandachtsmeditatie wil genieten op je maandagavond.

In dit uur wordt de bodyscan oefening uit het MBSR-training herhaalt en is er ook ruimte om eigen intenties voor de komende week in te zetten. Je geeft gehoor aan je lichaam, merkt mogelijke behoeftes of gevoelens op die deze week speelden. En je kan met een nieuwe intentie de komende week starten. Terwijl het doel aandacht is, niet ontspanning, is het toch vaak een fijne bijwerking.

De les is geen vervanging voor MBSR-training, maar kan beschouwd worden als opfrissing van het thema. Of om een proefje te nemen of Mindfulnessmeditatie iets voor je is.

Alles is aanwezig op locatie, zachte kleding wordt aangeraden. Naar wens mag natuurlijk ook een eigen mat of handdoek meegebracht worden.

Benieuwd naar de volle MBSR-training? Neem dan een kijkje bij de cursus Mindfulness.

Mindfulness wordt gegeven door: