fbpx

Mindfulness

Cursus

Mindfulness is inmiddels iedereen een begrijp – toch wat betekent het eigenlijk? In de kern gaat het om het zijn in het moment, het hier en nu: zonder oordeel. Dat klinkt simpel maar kan best moeilijk zijn. Bewust het moment waarnemen, elke gedachte, elk gevoel, elke zintuigelijke waarneming – al dat niet voorbij te laten gaan maar toe te laten, zoals het is. Daarom gaat het. Door het te beoefenen is het mogelijk om meer verbinding met u zelf te ervaren, met u lichaam, adem, gedachtes en emoties.

Het doel is uiteindelijk om in deze staat van zijn ook te herkennen hoe het mogelijk is om goede keuzes voor u zelf te maken – en daardoor minder stress en meer rust te ervaren. Dat is ook de achtergrond van deze training: opgezet in 1979 door Jon Kabat-Zin, was het vanaf het begin ervoor bedoelt om cliënten te helpen, beter met (chronische) stress en pijn om te kunnen gaan. Het 8 weken training is MBSR genoemd: Mindfulness Based Stress Reduction. Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat MBSR effectief is in het verminderen van stress en het verbeteren van concentratie.

Tarieven

8 weekse cursus  € 395,-

Boek hier uw mindfulness cursus!

Hoe werkt het?

Het is een praktische training: alleen door het beoefenen verandert u zicht op die dingen en leert u om beter met stress en vliegende gedachtes om te kunnen gaan. Daarom is het fijn om naast de 8 lessen ook tijd in te plannen om een paar keer per week (idealiter elke dag natuurlijk, maar dat is streven) rond 20 minuten vrij te maken om de oefeningen in het dagelijkse leven toe te passen.

Wat kunt u verwachten?

De tools die u in de training leert zijn uiteindelijk bedacht om erbij te helpen, bewuster naar u zelf te kijken. Het doel van de 8 weken is om te leren hoe het mogelijk is om:

  • met aandacht naar de wereld en u zelf te kijken
  • los te komen van onbewuste patronen
  • te accepteren wat er in dit moment speelt
  • en met stress om te gaan.

Inhoud

Week 1: Introductie en bewustwording van de automatische piloot

Week 2: Omgaan met obstakels

Week 3: Grenzen leren kennen

Week 4: Stress

Week 5: Uitdagingen bewust beantwoorden

Week 6: Gedachten zijn geen feiten

Week 7: Voor jezelf zorgen

Week 8: Integratie in je eigen leven

Ieder deelnemer ontvangt ook een draaiboek. Alle materialen zijn aanwezig op locatie, maar iedereen is vrij om een eigen (yoga) mat of handdoek mee te nemen.

Voor aanvang van de training wordt er contact met je opgenomen voor een korte kennismaking!

Data


Maandagavond 19:00-21:00 uur. Gegeven door Specialist: Fenja.

2, 9, 16, 23, 30 oktober
6, 13, 20 november

Stiltedag 19 november


De stiltedag hoort bij de cursus maar is niet verplicht. Deze zal apart geboekt moeten worden.

Prijs stiltedag: €40,- (4 uur)

Mindfulness wordt gegeven door: