fbpx

Gustaaf

Shiatsu

Ik ben Gustaaf Smulders en heb me altijd aangetrokken gevoelt tot de energie stromen in het menselijk lichaam, de beweging zonder weerstand of kracht. Via mijn aikido leraar ben ik in contact gekomen met de zen kunst shiatsu die hier perfect bij aansluit. Mijn therapeuten diploma heb ik behaald aan de CSMBK bij Yoshinori Miyashita sensei (Yoshisan). Bij hem volg ik nog steeds de nascholing. 

 Daarnaast heb ik mij bij verschillende leraren verdiept in Zen en Klassieke shiatsu, Do-In bij Anoushka Hofman en Lilian Kluivers en Healing en Reading bij Annette Weers. Ook train ik Tai Chi en Chi Kung. Voor mij zijn dit allemaal kunsten die, met een verschillende insteek, energie stroming onderzoeken en versterken. 

Ik ben altijd weer geboeid door het simpele en basale van shiatsu. Door me te laten leiden door het lichaam gaat de energie weer stromen. En daardoor kan je aan de ene kant een schouderblessure verlichten door deze te verbinden met het geheel en aan de andere kant soms een mystieke ervaring beleven als er iets diep energetisch opgang komt. Het maakt niet uit waar jij als cliënt voor komt, het is prachtig om je lichaam als één geheel te ervaren. 

En juist door het simpele fysieke is shiatsu niet zweverig maar zet je met beide benen op de grond. 

Direct boeken bij Gustaaf