fbpx

Fenja

Mindfulness

Met aandacht leven is mijn streven geworden: echt zoveel momenten in de dag als mogelijk ervaren; aanwezig zijn. Persoonlijke ontwikkeling heeft me altijd beziggehouden, eerst op fysieke vlak vooral via voeding, inmiddels meer op zielsvlak. Niet alleen voor de grote vragen (waarom zijn we hier?!) maar vooral ook voor de simpele vraag: wie ben ik in dit moment.

Opgeleid ben ik eigenlijk tot historicus, en kwam dan ook naar Nederland voor mijn Masterstudie Geschiedenis. Toon ik eenmaal werkte, raakte ik snel in een burn-out. De wereld draaide te snel, alles moest gisteren gebeuren en algemeen was er ook gewoon te veel van alles. En ik alleen was ervoor verantwoordelijk om het op te lossen. Althans, zo voelde het.

Het moment in mijn herstel was toen Mindfulness op mijn pad kwam. Op eens was er een mogelijkheid, mijn vliegende gedachtes te kalmeren. Sterker nog, ik leerde hoe ik andere keuzes kon gaan maken (in mijn dag, mijn verantwoordelijkheden, met mijn energie). Uiteindelijk leerde ik via Mindfulness waar mijn grenzen liggen en hoe ik mezelf kan aanvoelen. Bij het instituut BalanSanté volgde ik de opleiding tot MBSR trainer omdat dit training de basis vormt tot mindful leven. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en wordt al sinds 1979 toegepast om mensen met stress- en pijnklachten te helpen om verlichting van deze klachten te ervaren. Maar ook voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding met zichzelf en balans in hun leven, is deze cursus het juiste begin.

Mijn hoop is dat ook de deelnemers in mijn cursus Mindfulness deze verandering kunnen ervaren. Samen gaan we er in ieder geval de ruimte voor creëren.

Wilt u extra informatie of heeft u vragen? Neem dan persoonlijk contact met mij op:

Email: hallo@fenjamareike.nl

Tel: 06 57 86 60 27

Hartelijke groet,

Fenja

Direct boeken bij Fenja