fbpx

Barre

Een mix van ballet, pilates en yoga

Wat is barre?

Barre is waar yoga, pilates en ballet samenkomen. De Barre les omvat een combinatie van elementen uit yoga, pilates en ballet waarbij u werkt aan kracht, flexibiliteit, mobilisatie en coördinatie. Door het herhalen van bepaalde bewegingen binnen de oefeningen en veel aandacht voor precisie is deze les zeer toegankelijk en interessant voor iedereen die van beweging (op muziek) houdt, maar ook voor yogi’s en dansers.

Tarieven

Per 60 minuten € 13,-

Boek hier uw Barre groepsles!

Hoe werkt het?

De les begint met een component van grounding: het aankomen in de ruimte en connectie maken in het hier en nu met het lichaam, de mind en de ademhaling. Gevolgd door een fase van integratie waarbij aandacht is voor bewustwording van de bekkenbodemspieren en de meest belangrijke spiergroepen die tijdens de les aan het werk gezet worden. We warmen het lichaam op door middel van oefeningen die hun oorsprong vinden in pilates en floor barre. Daarna is het tijd om de hartslag te verhogen en te zweten tijdens de ignition fase. In deze fase verlaten we onze mat zodat we centre barre sequences kunnen doen. Dit kan variëren van een staande workout voor benen, armen of buik tot een meer dansante flow. Vervolgens is het tijd voor het barre gedeelte waarbij we een oefening devant, á la seconde, derrière uitvoeren, grand battements of swings doen. Hierna is het tijd voor een stretch en release van de spieren waar tijdens de les de focus op lag. De spieren worden verlengd en we komen opnieuw terug bij onszelf op de mat. En dat alles binnen 60 minuten.

Wat kunt u verwachten?

De les zorgt voor een betere lichaamshouding door meer bewustwording van de bekkenbodemspieren en een neutrale positie van het bekken, alsmede door het versterken van deze spieren. Daarnaast hebben de sequences aan de barre verschillende aandachtsgebieden. U wordt zich bewust van de beweging van uw voeten, enkels en uw bekkenbodem. Daarnaast worden de volgende spieren versterkt: intrinsieke voetspieren (die zorgen voor een stabiele basis en goede stand van de gewrichten) en extrinsieke voetspieren versterkt, als mede de deep hip rotators, de adductoren, de abductoren, de biceps femoris, gluteus medius (middelste bilspier), gluteus maximus (grote bilspier), tensor fasciae latae (de grote band met fascia aan de zijkant van het bovenbeen). Daarnaast verbetert uw balans doordat oefeningen op een been worden uitgevoerd, waarbij de barre gebruikt wordt voor evenwicht. Ook de armspieren worden ongemerkt getraind doordat we deze veelal in tweede armpositie houden (wat dat is, hoe dat eruit ziet en hoe dat voelt leert u tijdens de les). Naast dynamische stretches blijven we ook langer in de stretch zodat niet alleen de spieren maar ook het bindweefsel gestrekt wordt. Doordat de oefeningen tijdens de barre les hun oorsprong vinden in yoga, pilates of ballet zorgt deze bewegingsvorm voor sterke én lange spieren. U wordt sterker en meer flexibel, ontwikkelt meer controle over uw bewegingen en verbetert uw lichaamshouding, coördinatie en balans. En last but not least is er ruimte voor veel plezier tijdens de les en gaat wellicht uw langgekoesterde droom te bewegen als een ballerina in vervulling.