fbpx

Ayurvedische
voedingscoaching

Voedings- en leefstijladviezen op maat, passend bij uw constitutie

“In de behandeling van klachten volgens de Ayurvedische geneeswijze heeft de voeding altijd een centrale rol gehad.”

De Ayurveda (‘ayus‘ betekent ‘leven’ en ‘veda‘ betekent ‘kennis’) is een eeuwenoud holistisch gezondheidssysteem uit India. Diagnose van de ziekte en de voorgeschreven remedie worden in de Ayurveda gebaseerd op de tridosha, letterlijk de ‘drie fouten’: vata, pitta en kapha. De tridosha zijn in elk van ons aanwezig. Idealiter zijn de drie onderling in balans, maar bijna altijd staat er één (of soms twee) meer op de voorgrond. Deze primaire dosha is bepalend voor persoonlijke kenmerken als lichaamsbouw en karakter. Er is dus sprake van een kleine, constitutionele disbalans die als ‘gezond’ wordt beschouwd. Wanneer de primaire dosha echter de te veel de overhand krijgt en de andere twee overschaduwt, of wanneer één van de andere gaat overheersen, is er sprake van een pathologische disbalans en zullen er klachten ontstaan. In de behandeling van klachten volgens de Ayurvedische geneeswijze heeft de voeding altijd een centrale rol gehad.

Tarieven

Per 60 minuten € 69,-

Per 90 minuten € 99,-

Boek hier een afspraak bij Jenny

Hoe werkt het?

Tijdens de intake bepaalt de Specialist om te beginnen, door vragen te stellen en te observeren, hoe uw dosha-verhouding op dit moment is en hoe deze, kijkend naar uw constitutie, zou moeten zijn. Samen gaat u bovendien op zoek naar de mogelijke oorsprong van een eventuele disbalans, om het probleem bij de wortel aan te kunnen pakken. Vervolgens stelt de Specialist een persoonlijk adviesplan voor u op. Hierin vindt u een uitgebreide handleiding om te starten met een voedingspatroon dat past bij uw dosha-type en tips over het gebruik van supplementen, kruiden, essentiële oliën, et cetera.

Ook krijgt u adviezen op het gebied van lichaamsbeweging en leefstijl. Concrete tips die makkelijk in uw leven te integreren zijn, zodat u er snel mee aan de slag kunt. Het zijn soms maar kleine aanpassingen aan uw eet- of leefgewoontes die het verschil maken.

Een intakeconsult Ayurvedische voedingscoaching duurt standaard 90 minuten en een vervolgconsult 60 minuten.

Wat kunt u verwachten?

Als u een tijdlang eet en leeft volgens uw persoonlijke adviesplan, zult u merken dat eventuele klachten afnemen of zelfs verdwijnen en dat u zich gezonder en fitter gaat voelen. U gaat (weer) leven zoals de natuur dit voor u heeft bedoeld, in lijn met uw unieke, gezonde dosha-verhouding.

U leert bovendien deze gezonde verhouding te handhaven, om een volgende disbalans te voorkomen. En het mooie is: u kunt dit de rest van uw leven blijven volhouden.

Ayurverdische voeding wordt gegeven door: